Sfentamos Woden Village Sfentamos Woden Village

Δραστηριότητες

Το Sfendamos wood village είναι ο ιδανικότερος προορισμός για εσάς που θέλετε να χαρείτε τη φύση και το βουνό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Επιστροφή


Σε απόσταση 500m γύρω από το Sfendamos wood village υπάρχουν 2 σπορ πεδία αναρρίχησης . Το πεδίο Sfendamos το οποίο έχει 7 διαδρομές ύψους από 10m έως 20m και βαθμό δυσκολίας από 4 -  μέχρι και 7 + (U.I.A.A.), το οποίο ενδείκνυται για αρχαρίους και μικρά παιδιά. Το πεδίο Κουτσούφλιανη έχει 4 διαδρομές  ύψους 30m και βαθμό δυσκολίας από 6 + μέχρι 8 -.

Ακόμα στην περιοχή της Νάουσας υπάρχει  και το αναρριχητικό πεδίο Χριστόπουλου- Μπουντόλα στο φαράγγι της Κράστας, όπου έχει παραδοσιακές διαδρομές.

Το πεδίο ανοίχτηκε με σκοπό να προσφέρει, τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην παραδοσιακή αναρρίχηση. Η τοποθέτηση των ασφαλειών έγινε στη βάση αυτής της λογικής.

Η επανάληψη των πρώτων σχοινιών των διαδρομών – εκτός της κλασικής του Μπουντόλα, την πρώτη σχοινιά της Ανεργίας και του Κοτσυφάκι- επαναλαμβάνονται μόνο με το αθλητικό σχοινί και τα σετάκια σας.

Το πεδίο έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό, γεγονός που κάνει ευχάριστη την αναρρίχηση την άνοιξη/φθινόπωρο. Αυτό δεν απαγορεύει την καλοκαιρινή πρόσβαση του, κατά τις πρωινές ώρες μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι, και τις απογευματινές μετά τις 5.00.

Όλες οι διαδρομές είναι από 60- 160 μέτρα. Απαραίτητα υλικά δύο σχοινιά, μία σειρά φρεντς και/ή μία σειρά καρύδια, 12-14 σετάκια.

Για τους έμπειρους αναρριχητές οι διαδρομές μπορούν να επαναληφθούν και χωρίς ενδιάμεση φυσική ασφάλιση ή μόνο με φυσική ασφάλιση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

1.Μπουντόλα- Γιαννακούλη, 4 σχοινιές , 160m V

1a. Παραλλαγή Χριστόπουλου, VI-

2. Το δίεδρο της καταιγίδας, 95m, 3 Σχοινιές, VI+

2a. Μολότοφ, Παραλλαγή πρώτης σχοινιάς στο δίεδρο της καταιγίδας, VII+

3. πρότζεκτ  Αδαμίδη

4. ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, μία σχοινιά.

5. Κοτσιφάκι, 90m, 2 Σχοινιές, VII

6. Κάν’ το όπως ο ΣΚΟΤ, 90m, 3 Σχοινιές, VI+

7. πρότζεκτ Ματιάκη

8. Τσακ, 90m, 3 σχοινιές, VI+

8a. Νόρις, Παραλλαγή της πρώτης σχοινιάς του Τσακ, VII+

9. Ανεργία, 60m, 2 σχοινιές,  VII

10. Άιντε θύμα, 60m, 2 σχοινιές, VII


Περισσότερες Φωτογραφίες

κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση